(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Brambory se šlehačkou
Potřebné ingredience
brambory,
junior sálam,
cibule,
trvanlivá smetana,
sůl,
vegeta,
petrželka,
pažitka,
máslo
Postup přípravy
Nejprv dáme vařit brambory ve slupce a mezitím si nakrájíme střední cibuli na jemné kostičky a junior salám. Měkké brambory ještě horké oloupeme a nakrájíme je na kostičky a nebo je můžeme protlačit přez takové sítko, které používám na bramborový salát. Přez to samé sítko můžeme protlačit i salám, když je měkký. Promícháme a přidáme šlehačku, která se vpije do horkých brambor. Pak už jen osolíme, přidáme petrželku nebo pažitku, klidně obojí, případně opepříme a použijem vegetu. To jak kdo má rád. Můžeme ochutnat a dochutit.
Vymažeme pekáč pravým máslem a dáme zapéct na pár minut, třeba až do zlatova. Opět kdo jak má co rád. Někdy se mi podaří i horejšek trochu víc opálit, jenže to má manžel právě moooc rád.
Můžeme po zapečení přidat nahoru i plátkový sýr a ještě to nechat trošičku zapéct, ale nemusí. I bez něj se celá rodina může po tomhle receptu utlouct.
Dobrou chuť
Vymažeme pekáč pravým máslem a dáme zapéct na pár minut, třeba až do zlatova. Opět kdo jak má co rád. Někdy se mi podaří i horejšek trochu víc opálit, jenže to má manžel právě moooc rád.
Můžeme po zapečení přidat nahoru i plátkový sýr a ještě to nechat trošičku zapéct, ale nemusí. I bez něj se celá rodina může po tomhle receptu utlouct.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé